Please do note that all articles are written in Dutch.

Echt? Doorbreek wantrouwen en politieke spelletjes en inspireer echt

Echte leiders volgen hun eigen missie en ethiek. En juist dat inspireert en kan de wereld veranderen. Dit boek confronteert managers met hun eigen drijfveren en geeft adviezen voor iedereen die echt wil zijn, een zinvolle bijdrage wil leveren en anderen wil inspireren.

Bestel nu…

Raad voor de raad: moreel besef meten

Hoe kom je erachter hoe integer en ethisch bestuurders, commissarissen en managers handelen, zowel in de top als daaronder?

Lees verder…

Advies voor de raad: beslissen met de onderbuik

Lijkt een beslissing voor uw collega’s zonneklaar, maar voelt u zelf aarzeling? Mooi! Houd gerust de boel op door te onderzoeken waar dat gevoel vandaan komt.

Lees verder…

Hoe voorkom je groupthink in de Raad van Commissarissen?

Commissarissen zijn – ook al willen ze het liever niet weten – ontvankelijk voor groupthink. Boardroomconsultant Arjan Eleveld geeft advies. Deze keer: hoe blijf je als commissaris echt onafhankelijk denken?

Lees verder…

Als de nieuwe ceo te hard van stapel loopt

Een recent benoemde bestuursvoorzitter blijkt aanmerkelijk ambitieuzer dan hij tijdens de sollicitatiegesprekken deed voorkomen. Er zijn signalen dat hij te hard van stapel loopt. Wat nu?

Lees verder…

Echte leiders geven betekenis

Succesvol zijn is een belangrijke drijfveer voor veel leiders. Maar minstens zo belangrijk – en bevredigend – is de drijfveer om iets voor anderen te betekenen. Op naar het leiderschap van betekenis.

Lees verder…

Geld of geluk?

Geld verdienen (voor aandeelhouders én uzelf) als doel op zich is een race zonder einde. Met als risico dat u – net als de legendarische en schatrijke oprichter van Walmart – op uw sterfbed verzucht: ‘I blew it.’

Lees verder…

Game over

Spanningen in de boardroom hebben weinig te maken met clichés over apenrotsen en machtswellust. Het draait om tegengestelde belangen van topbestuurders.

Lees verder…